Et hjørne af Mellemamerika

Dette er et godt gammeldags rejseforedrag uden slinger i valsen eller vilde eventyr. Jeg rejser i ro og mag gennem Mellemamerikas tre østligste lande – Nicaragua, Costa Rica og Panama. Undervejs tager jeg en snak med de lokale og deltager i deres traditioner og nyder den storslåede natur og dyrelivet.

 

Nicaragua har omsider rystet revolutionen af sig men er stadig et af verdens fattigste lande. Den gamle by Granada er en af Latinamerikas smukkeste og bedst bevarede kolonibyer. Den ligger ved bredden af den store Lago Nicaragua, hvor landets rigmænd har deres sommerhuse. Men jeg kommer også bag facaden og oplever kontrasten, når jeg opsøger en institution for fattige børn, som drives på initiativ af en dansker for hans egne midler. Jeg fortsætter op i kaffelandet for at blive lidt klogere på min yndlingsdrik og måske få nogle bønner med hjem.

 

Costa Rica har længe været kendt for sin betagende natur og varierede dyreliv. Jeg vandrer på hængebroer mellem træerne i den frodige regnskov og betragter dyrelivet og rygende vulkaner. Jeg besøger et traditionelt landsted, hvor alt gøres på den gode, gamle manér og tager til rodeo hos de lokale – eller er det tyrefægtning? Det er i hvert fald både vanvittigt og underholdende uden at tyren og alt for mange mænd kommer til skade.

 

I Panama sejler jeg i kano op ad floden for at møde de farvestrålende Embera-indianere, som lever i regnskoven ikke langt fra Panama City. Deres livstil er en lidt besynderlig blanding af tradition og modernitet, og at se en halvnøgen indianer, som telefonerer fra en telefonboks blandt stråhytterne er ikke noget man glemmer lige med det samme. Rejsen rundes af i storbyen med en sejltur halvvejs igennem Panama-kanalen, som i dag godt 100 år efter sin fødsel stadig ikke kan undgå at imponere.

 

Praktisk info

  • Varighed: ca. 1½ time inkl. kort pause
  • Præsentation: foto-show